İlki ile başlayayım; sezon sonu Boluspor ilk yedi içinde kendine yer bulup, bir üst lige çıkabilmek için mücadele verebilecek mi? Ligin boyu kısaldıkça genellikle takımlardan ‘iyi oyun’ beklentisi rafa kaldırılır. Göze hoş gelen futboldan ziyade sonuç odaklı maçlar oynanmaya başlanır çünkü yapılacak hataları telafi edecek zaman kalmamıştır. Sezonun son haftalarında düşme-çıkma ihtimali olmayan takımlar maçlarda daha rahat oyun ortaya koyarken, puana ihtiyacı olan takımlar adeta strateji savaşına girerler. Maç içinde hücum yapılacak dakikalardan tutun da rakip takımların skorlarına göre tüm planlar bozulabilir, yedek planlar devreye sokulur.
Boluspor - Karagümrük mücadelesi ilk ikideki yerini korumaya çalışan Karagümrük ve play offlara kalmaya çalışan Boluspor’un taktik savaşına sahne oldu diyebiliriz. İki takımında ilk düşüncesi kaybetmemek olunca seyir zevki yüksek bir müsabaka izleyemedik. İlk 45 dakikada Boluspor net gol pozisyonlarını değerlendiremeyince soyunma odasına beraberlikle gidildi. Herkesin aklında benzer sorular peydah oldu; bu kısır mücadelede gol atabilecek mi, kazanan bir taraf olacak mı? İkinci 45 dakikanın ilk bölümünde oyunun hakimi Karagümrük takımı gibi görünmesine rağmen kırmızı siyahlı ekip Boluspor kalesinde tehlike yaratamadı. Boluspor takımı topu rakibine vererek oyunu adeta uyuttu diyeceğimiz zaman diliminde gelen sürpriz gol play offun kapısını araladı mı, taktik işe yaradı mı? Bekleyip, göreceğiz. Boluspor’un kalan maçları play offlara kalmaya çalışan diğer rakiplerine nispeten kâğıt üzerinde daha kolay gözükmekte; Süper Lig’e çıkmayı garantileyen Kocaelispor ve küme düşmesi kesinleşen Adanaspor ve Malatyaspor takımlarıyla mücadele edecek. Yani kalan üç haftadaki rakipler bu ligde misafir olanlar. Bu takımların maçlara motive olabilmesi, yüksek performans sergileyebilmeleri çok zor. Beklenti play offa kalınacağı yönünde ama kafadaki sorulardan bir tanesi de üst sıradaki rakipler puan kaybı yaşarlar mı?
Tüm bu sorularla birlikte ilerleyen süreçte Boluspor maçlarını Bolu’da oynayamayacak. Bolu Atatürk Stadyumu’nda deprem yönetmeliği, yangın yönetmeliği, elektrik tesisatı vb. yapının güvenliği ile ilgili kontroller yapılmış ve stadyum güvenli olmadığı gerekçesiyle spor müsabakalarına kapatılmıştı. Kamuoyu yaklaşık iki aydır Bolu Atatürk Stadyumu’nun akibeti ile meşgul. Yazılı ve görsel medyada yer alan haberler doğrultusunda stadyumdan alınan karot örneklerinin sonuçlarına bakarak kapalı tribüne seyirci alınmasının güvenlik sorunu oluşturabileceği, maraton ve kale arkası tribünleri içinse seyirci alınabileceği konuşulmakta. Şu an için kapalı tribün kapatılarak, kale arkası ve maraton tribünlerine seyirci alınıp, maçlar Bolu’da oynanabilir. Peki hazırlıklar tamamlanıp, stadyum maç oynanmaya neden hazır hale getirilmedi?
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü stadyumu standartlara göre en kısa zamanda düzenleyebileceğini, İl Spor Güvenlik Kurulu eksikliklerin giderilmesi halinde maçların oynanabileceğini açıkladı. Boluspor Kulübü de maçlarını Bolu Atatürk Stadyumu’nda oynamak istemekte. Özetle Bolu’da stadyumun açılmasında karar verici mercilerin hepsi maçların Bolu’da oynanması için olumlu görüş belirtirken, maçlar hala neden başka şehirlerde oynanmakta?
Son olarak TFF’ye ayrı bir parantez açmak gerekir. TFF yaptığı incelemeler sonucunda stadyumun bu haliyle futbol oynamaya elverişli olmadığını belirtmiş. Dolayısıyla Bolu şehri göçebeliğe devam edecek. Bunca zamandır Boluspor’un kapısını çalma konusunda imtina eden TFF ne hikmetse daha Ankaragücü maçı oynanmadan bir sonraki iç saha yeri olarak Sakarya şehrini uygun görmüş. Madem ki Bolu’ya 100 kilometre mesafede olan Sakarya’da maç oynanabiliyor, neden Boluspor Ankara, İstanbul ve Çorum’da maçlarını oynamak zorunda kaldı diye insan sormaktan alamıyor kendini. Bu takım neden tüm maçlarını deplasmanda oynamak zorunda kalıyor? Türkiye liglerindeki tüm stadyumlar oyun oynamaya elverişli de bir tek Bolu şehrinde mi problem var?
Bolu Atatürk Stadyumu’nun geleceği ile ilgili net bir açıklama henüz yok. Görünen o ki play offlarda 4 ve 5. olunsa bile iç saha avantajını kullanamayıp, yine farklı şehirlere gidecek Boluspor.
Stadyumun geleceği ile ilgili neden net bir açıklama yapılmıyor?
Bolu’da iç saha maçları stadyumun bu hali ile oynanacaksa tribünler nasıl düzenlenecek, hangi tribünlerin açılması planlanıyor?
Önümüzdeki seneler için stadyum revize edilip kullanılabilecek mi?
Başka bir alana yeni bir stadyum mu yapılacak? Yapılacaksa konumu neresi olacak? Kapasitesi kaç olacak? Ulaşım nasıl sağlanacak?
Ve en kısa zamanda açıklanması gereken de Boluspor iç saha maçlarını Bolu’da ne zaman oynayacak?